EÜ Eczacılık Fakültesi tam akreditasyonlu programlarıyla 2025-2026 akademik yılı için öğrenci alımına başlıyor
Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 50 yıllık deneyimi, ECZAKDER tarafından tescillenmiş tam akredite programları ve güçlü laboratuvar altyapısıyla 2025-2026 akademik yılı için yeni öğrencilerini bekliyor. Klinik uygulamalardan yurt dışı değişim programlarına kadar birçok olanak sunan fakülte, eczacılık mesleğinin her alanında yetkin bireyler yetiştiriyor.

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, ilaç üretiminden tüketimine kadar tüm süreçlerde görev alabilecek yetkin eczacılar yetiştirme hedefiyle 2025-2026 akademik yılı için yeni öğrencilerini kabul etmeye hazırlanıyor. Türkiye’nin en köklü eczacılık fakülteleri arasında yer alan kurum, Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) tarafından ikinci kez tam akreditasyon alarak eğitim kalitesini tescilledi.
Fakülte bünyesinde üç bölüm altında toplam 13 anabilim dalı bulunuyor. Öğrenciler, beş yıllık lisans eğitimi süresince hem teorik dersler hem de ağırlıklı olarak laboratuvar uygulamalarıyla mesleki becerilerini geliştiriyor. İlk dört yılda temel eczacılık bilimleri verilirken, beşinci yılda serbest, hastane ve endüstri eczacılığı gibi alanlara yönlendiren seçmeli derslerle uzmanlık kazanımları sağlanıyor.
Araştırma ve uygulama odaklı eğitim modeli
Klinik Eczacılık eğitimleri, bilgisayar laboratuvarı ve uygulama eczanesinde simülasyonlarla destekleniyor. Öğrenciler ayrıca mezuniyet projeleri hazırlayarak bilimsel araştırmalara yönlendiriliyor. Bu projelerin büyük bir bölümü TÜBİTAK 2209 programları kapsamında destekleniyor ve her yıl düzenlenen Proje Şenliği’nde öğrenci sunumlarıyla sergileniyor.
Fakülte bünyesinde yer alan Uygulama Eczanesi, hem öğrencilere staj desteği sunuyor hem de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden gelen özel reçetelerin hazırlanmasını sağlıyor.
Yurt dışı değişim ve laboratuvar imkanları
Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Erasmus Plus Programı kapsamında 20’nin üzerinde Avrupa üniversitesiyle öğrenci değişim anlaşmasına sahip. Öğrenciler ayrıca Farmasötik Bilimler Araştırma Laboratuvarı'nda (FABAL) ileri düzey cihazlarla deneyim kazanabiliyor. Fakültede yürütülen çalışmalar, lisans ve lisansüstü düzeyde birçok ulusal ve uluslararası başarıya imza atıyor.
Diplomalarda TYÇ logosu yer alacak
2024 yılı itibarıyla mezun olan öğrencilerin diplomalarında Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu da bulunuyor. Bu belge, mezunların ulusal ve uluslararası geçerliliğini artırıyor.
Geniş istihdam olanakları
Mezunlar; toplum ve hastane eczaneleri, klinik eczacılık birimleri, ilaç ve kozmetik endüstrisi, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumların yönetim birimleri, akademik araştırma merkezleri gibi birçok alanda görev alabiliyor.
Dekan Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, “Kurumsal yapımız, uzman akademik kadromuz ve donanımlı altyapımızla mesleğin evrensel ilkelerini taşıyan eczacılar yetiştirmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI